Herhangi bir işlem görmemiştir.
UHT işlemi vb. yöntemlerle faydalı bakterileri yok edilmemiştir.
Rahatlıkla yoğurt yapılabilmektedir.
Çiğ sütün yağı alınmamıştır.
Sütte bulunan protein, vitamin ve minerallerden maksimum fayda sağlanmaktadır.
Hileli yoğurt almak yerine doğal ve sağlıklı yoğurdunuzu kendini üretebilirsiniz.
ÇİĞ SÜT
Herhangi bir ısıl işlem uygulanmamış ve homojenize edilmemiş süttür. Sadece filtreden geçirilir. Yağı alınmaz veya azaltılmaz. Evde probiyotik yoğurdunuzu kendiniz yapabilirsiniz. 0,+4 °C’de muhafaza edilir. Hijyenik olması şartıyla 2-4 gün arası ömrü vardır.
PASTÖRİZE SÜT
72-74 °C’de 15 saniye ısıl işlem uygulanmış ve 5 saniyede soğutulmuş süttür. Yağ süt üzerine birikmemesi için homojenize edilir. Yağı azaltılır. Evde yoğurt yapılabilir. Marketlerde 1 LT’lik cam şişelerde satılır. 0,+4 °C’de muhafaza edilir. 4-7 gün arası ömrü vardır.
UHT SÜT
6 atmosfer basıncı altında 135-150 °C arası yüksek sıcaklıkta 1-3 saniye ısıl işlem uygulanır. Yağ süt üzerine birikmemesi ve eşit dağılımı için homojenize edilir. Yağı alınır veya %50 oranında azaltılır. Yağ ile birlikte proteinler parçalandığı için yüksek sıcaklık ve basınç altında faydalı bakterilerde öldüğü için evde yoğurt yapılamaz. 5-6 ay civarında ömrü vardır.